Sıkça Sorulan Sorular

Size Nasıl Ulaşabilirim?
Üç Sigorta Kimdir?
Hangi Tür Sigortaları Yapıyorsunuz?
Trafik Sigortası Ne İşe Yarar?
Kasko Sigortası Nedir?
Sağlık Sigortası Nedir?
Konut Sigortasındaki Önemli Hususlar Nelerdir?
Antika, Tablo, Değerli Halı vb. Eşyalar Sigorta Teminatına Dahil Edilebilir Mi?
Zorunlu Deprem Sigortası Nedir ?
Zorunlu Deprem Sigortası Yaptırmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Hasar İhbarı Nereye Yapılır?
Size Nasıl Ulaşabilirim?

Bize hafta içi her gün saat 08:30-18:00 arasında info@drcltd.com e-mail adresi üzerinden veya 0232 441 32 29‘u arayarak ulaşabilirisin. Konu daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamıza göz atabilirsiniz.

Üç Sigorta Kimdir?

Üç Sigorta 1999 yılında İzmir’de kurulmuştur. Sigortacılığı bir satış unsuru değil, bir ihtiyaca yönelik danışmanlık şeklinde yorumlayıp, müşterilerine de böyle hizmet vermektedir. Daha detaylı bilgi almak için Biz Kimiz sayfamıza göz atabilirsin.

Hangi Tür Sigortaları Yapıyorsunuz?

Elementer Sigortalar, Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik başta olmak üzere pek çok farklı ürünü sizlere sağlıyoruz. Daha detaylı bilgi almak için Hizmetlerimiz sayfamıza göz atabilirsin.

Trafik Sigortası Ne İşe Yarar?

Karayolları Trafik Kanunu’na göre Türkiye’de her türlü motorlu taşıt sahibinin yaptırmakla yükümlü olduğu zorunlu trafik sigortası, kaza meydana geldiğinde, sigorta sahibini para ödemekten kurtaran bir sistemdir. Trafik sigortasında amaç her yıl belirlenen limitler dâhilinde, kaza sırasında karşı tarafın ve üçüncü şahısların (hem araçlarının, hem de şahısların bedenlerinde oluşacak) hasarlarının telafisine yöneliktir.

Trafik sigortası yaptırmayanların araçları bağlanarak trafik şube otoparkına çektirilir. Bundan sonraki süreç çok daha fazla yorucu ve masraflı olmaktadır. Trafik sigortanı zamanında yaptırarak, zaman ve para kaybını önleyebilirsin.

Kasko Sigortası Nedir?

Kasko, otomobil sigortalarından bir tanesidir. Amacı sigorta ettirene ait aracın uğrayacağı zararların karşılanmasını sağlamaktır. Herhangi bir motorlu kara taşıtının sigortalının iradesi dışında hasara uğraması, yanması, çalınması v.b. durumlarda, sigortalıya tazminat ödenmesini sağlamak için yapılır.

Kasko karşı araçtaki hasarı değil, sigortalıya ait araçtaki hasarı teminat altına alır. Araç kasko sigortasının amacı, sigorta ettirene ait motorlu aracın uğrayacağı zararları tazmin etmektir.

Sağlık Sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası, yaşayabileceğiniz sağlık sorunlarına ve bunlardan kaynaklı maddi giderlere karşı size yardım eden bir sigorta türüdür.

Sağlık sigortası sayesinde herhangi bir hastalık veya kaza durumunda sigorta şirketinin yapacağı çeşitli teminat ödemeleri ile sağlığını güvence altına alabilirsin.

Sağlık sigortan acil yardım, doktor, ilaç ve buna bağlı tedavi giderlerini daha uygun şekilde ödemek için sana yardımcı olur.

Konut Sigortasındaki Önemli Hususlar Nelerdir?

Evini veya işyerini sigorta ettirirken, sigortacılıkta kullanılan “bina değeri” terimi: evinin tamamıyla yeniden inşası halinde oluşacak maliyeti kasteder. Yapı tipine göre bu maliyetler yaklaşık olarak hesaplanmıştır. Bina maliyetini beyan ederken bu hususu göz önünde bulundurmak gerekir.

Antika, Tablo, Değerli Halı vb. Eşyalar Sigorta Teminatına Dahil Edilebilir Mi?

Elektronik, antika, tablo, koleksiyon, değerli halı gibi özelliği olan varlıklar sigorta teminatına dahil edilebilir. Sigorta bedelleri poliçede ayrı ayrı belirtilmek kaydı ile ve ek sözleşme ile bu teminata alınabilir.

Zorunlu Deprem Sigortası Nedir ?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünüdür. Bu sigorta, teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ve depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlamaktadır.

Zorunlu Deprem Sigortası Yaptırmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Sigortalının adı, adresi, telefon numarası, vergi kimlik numarası, sigorta ettirenin vergi kimlik numarası, sigortalanacak binanın açık adresi, tapu bilgileri, (ada, pafta, parsel, sayfa no.) inşa yılı ve yapı tarzı, toplam kat sayısı, hasar durumu, evin brüt yüzölçümü ve mekânın kullanım şekli.

Hasar İhbarı Nereye Yapılır?

Olayın gerçekleştiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na veya poliçeyi düzenleyen sigorta şirketinin genel müdürlüğüne, bölge müdürlüğüne veya yetkili acentelerine hasar ihbarında bulunabilirsin.

Ancak en doğru yöntem olayın hemen ardından 0232 441 32 39 nolu telefon numaramız üzerinden uzmanlarımız ile iletişime geçmen.

Sorunun cevabını bulamadın mı?

Bize Mail At

Hafta içi her gün saat 08:30-18:00 arasında info@drcltd.com e-mail adresi üzerinden uzmanlarımıza ulaşabilirisin. Veya websitemizde yer alan iletişim bölümünden bize yazabilirsin.

Bizi Ara

Eğer hemen bir uzmanla görüşmek istiyorsan, hafta içi her gün saat 08:30-18:00 arasında
0232 441 32 39 nolu telefon numaramız üzerinden uzmanlarımıza ulaşabilirisin.

Menü